VibiT is nu Easyhost

Easyhost verwelkomt alle VibiT klanten.

Troeven dedicated cloud hosting

Dedicated cloud hosting is het beste wat de hosting markt momenteel te bieden heeft. Hier een aantal van de troeven van cloud hosting:

  • Opslag van al uw gegevens in twee redundante datacenters via simultane streaming
  • Backups van uw gegevens in een derde datacenter (optioneel bij dedicated cloud servers)
  • De datacenters zijn door glasvezel kabels met elkaar verbonden (dubbel uitgevoerd)
  • Het werkgeheugen en de harde schijven worden van elkaar gescheiden (server clusters)
  • High availability
  • Lagere ping tijden en betere scores in Google
  • Server kan hogere loads trekken
  • Geen downtime bij onderhoudswerken
  • Wij kunnen altijd meer webruimte en werkgeheugen aan uw account toekennen
  • Enorme flexibiliteit

Kortom: Door onze cloud worden uw gegevens bijzonder veilig opgeslagen, uw site is beter bereikbaar en door de simultane streaming blijft alles online zelfs al doet er zich een probleem voor in één van de datacenters.

Waar staan onze dedicated Cloud servers?

Servers in België

VibiT/Easyhost heeft haar serverpark in Brussel gelokaliseerd in het kwalitatief hoogstaande datacenter waar we rechtstreekse aansluitingen hebben naar de meeste belangrijke Belgische en Nederlandse breedband leveranciers.

Dit zorgt voor snellere download tijden en een betere toegankelijkheid van uw website en e-mail. Bovendien is ons kantoor vlakbij het datacenter gevestigd, zodat wij snel ter plaatse zijn in geval van problemen. Op de Benelux markt zijn heel wat buitenlandse bedrijven actief die een nederlandstalige schil op hun site gezet hebben, maar waarvan de klant niet merkt dat de servers ergens in een ander land draaien, met vaak trage connectie tot gevolg. Bij VibiT heeft u hier alvast geen last van. Dankzij de centrale ligging van ons datacenter en de goede verbindingen, kunnen wij u een uitstekende snelheid leveren.

Wat is een datacenter?

Een datacenter is een uiterst hoog beveiligd gebouw. Dit gebouw lijkt een beetje op een expo hal, alleen dat een datacenter in verschillende "rooms" (kamers) onderverdeeld wordt. In deze rooms van het datacenter staan de servers waarop uw gegevens gehost worden. Daarnaast zijn er kamers voor bepaalde installaties waarover wij het straks nog zullen hebben.

Vooraleer u een datacenter binnen mag wordt u gescreend en in sommige datacenters moet u zelfs uw paspoort afgeven. In het datacenter zelf moet u dan de room zoeken waar uw servers staan. Deze rooms zijn dan nog eens met een code beveiligd.

In de rooms zelf staan de zogenoemde "racks" - kasten, als u zo wilt - in die de servers hangen en van stroom en netwerk up-links voorzien worden. Ook deze racks kunnen alleen door het gebruik van een code geopend worden. Een rack bestaat uit 42 units. In deze units hangen wij onze servers, switches, firewalls, stopcontacten, enz.

Maar dit is slechts het server gedeelte van een datacenter. Naast de rooms zijn er nog kamers en/ of gedeeltes in die de generatoren, brandblusapparaten, het koeling systeem, enz. staan. Datacenters worden namelijk "redundant" uitgevoerd - dat wil zeggen dat zowel de stroomtoevoer, het koeling systeem, de netwerk up-links, enz. minstens twee dubbel uitgevoerd zijn.

Op deze manier blijven de servers draaien zelfs al valt een systeem uit. En bij een brand wordt trouwens met een speciaal gas geblust - om de servers niet te beschadigen.

Kortom: Bij een datacenter wordt aan alles gedacht: de veiligheid van uw gegevens, de stroomtoevoer voor de servers, de up-links naar andere netwerken toe en nog veel meer.

Klik hier voor een overzicht van onze cloud hosting servers