VibiT is nu Easyhost

Easyhost verwelkomt alle VibiT klanten.

Een pakket op naam met een eigen beheersysteem voor website en mailboxen

Ben je op zoek naar goedkope hosting? Klik hier voor een ovezicht van alle pakketten bij Easyhost.

Wat is webhosting/webruimte?

Webruimte is de schijfruimte die Uw web hosting account is toebedeeld. Afhankelijk van het type website bieden wij u een realistische hoeveelheid schijfruimte aan. Indien u tot de vaststelling komt dat deze ruimte krap begint te worden kan u eenvoudig overstappen tot een hoger type abonnement.

Waarom Webhosting bij VibiT/Easyhost

Nederlandstalige ondersteuning
VibiT/Easyhost heeft full-time Nederlandstalige helpdesk medewerkers die u tijdens de kantooruren te woord kunnen staan per telefoon en per e-mail in het Nederlands.
Vast team van medewerkers met kennis van zaken
VibiT/Easyhost heeft full-time Nederlandstalige helpdesk medewerkers die u tijdens de kantooruren te woord kunnen staan per telefoon en per e-mail in het Nederlands.
Telefonische ondersteuning
Bij VibiT/Easyhost kan u tijdens de kantooruren steeds terecht voor telefonische ondersteuning. Een helpdesk medewerker staat u graag te woord en helpt u verder met uw vragen.
E-mail support
Onze helpdesk is het makkelijkst bereikbaar via e-mail. Een deskundige medewerker analyseert uw probleem en mailt u zo snel mogelijk terug met een gepast antwoord. In het voorbije jaar was de gemiddelde respons tijd op de vele duizenden vragen die we per e-mail ontvingen 2:44h. Dit gemiddelde werd berekend op 24h, 7 dagen op 7, terwijl de helpdesk enkel tijdens de kantooruren beschikbaar is. Tijdens de kantooruren ligt de gemiddelde responstijd onder de 30 minuten.
A-label hardware
VibiT/Easyhost maakt enkel gebruik van hardware van een zeer goede kwaliteit. Zo gebruiken we materiaal van SuperMicro, Dell, APC, Cisco, Juniper,... Bovendien hebben we steeds hardware in reserve liggen zodat bij een mogelijk defect dit op een minimale tijd hersteld kan worden.
Dagelijkse back-up
Dagelijks nemen wij een back-up van alle shared webhosting websites (met inbegrip van e-mails). Deze back-ups worden genomen op aparte back-up servers die louter als functie hebben om een kopie van uw data bij te houden. Iedere back-up wordt door ons 8 dagen bijgehouden. Daarnaast zijn onze servers uitgevoerd met RAID systemen, zodat mocht er een harde schijf uitvallen op één van de webservers, of op een back-up server, er toch geen data verloren gaat, aangezien deze op iedere server nog eens meerdere keren is opgeslagen op verschillende schijven. Zo bieden wij onze klanten een maximale veiligheid voor hun data.
Redundant netwerk en stroom
Alle netwerk kabels en apparatuur is dubbel aanwezig zodat indien een router, switch of kabel zou falen om een of andere reden ons netwerk niet down gaat maar dat de internet traffiek automatisch langs een andere weg gestuurd wordt. De servers en andere hardware worden voorzien van 2 van elkaar onafhankelijke stroomkringen zodat indien de stroomtoevoer zou uitvallen van één van de stroomkringen, de andere stroomkring automatisch overneemt en er zo geen apparatuur uitvalt. Bovendien zijn naast de 2 stroomkringen dieselgeneratoren aanwezig in het datacenter die automatisch overnemen mochten beide stroomkringen falen. De dieselgeneratoren worden bovendien regelmatig getest. Door het dubbel uitvoeren van stroomtoevoer en netwerk, kunnen we u een maximale uptime garanderen.
Uitgebreid en kwalitatief netwerk
Om onze klanten en de bezoekers van hun websites een snelle toegang tot ons netwerk te garanderen werken wij uitsluitend samen met netwerk leveranciers die gekend zijn voor hun uitstekende internet uplinks.
Online controle paneel
VibiT/Easyhost ontwikkelde een overzichtelijk en makkelijk toegankelijk online controle paneel voor haar klanten. U kan online op een beveiligde pagina inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord dat uniek is voor iedere klant. Via dit controlepaneel kan u uw facturen raadplegen, online en veilig betalen, bestellingen plaatsen, wijzigingen aanbrengen aan uw abonnementen en toegang verkrijgen tot de instellingen van uw webhosting.
Makkelijk en veilig online betalen
Teneinde u van een snelle activatie te kunnen voorzien van de bestelde diensten kan u steeds makkelijk en snel online betalen via ons controlepaneel. Voor de verwerking van de betalingen wordt ingestaan door de externe en hoog aangeschreven payment provider Ogone. U kan betalen met uw gewone Belgische of Nederlandse bankkaart (dmv uw digipas) of indien gewenst ook met creditcard (Visa, Mastercard en American Express). Tijdens de betaling wordt u automatisch tijdelijk omgeleid naar de online betaalterminal van Ogone via een beveiligde verbinding. Ogone maakt vervolgens verbinding met uw bank en het is uw bank zelf die uiteindelijk instaat voor de verwerking van uw betaling. VibiT hoeft hierdoor geen betaalgegevens op te slaan van u en u kan bijgevolg genieten van een maximale veiligheid.
Eigen webhosting controlepaneel
Webhosting klanten die opteren voor één van onze standaard shared hosting oplossingen krijgen de beschikking van het gerenomeerde online webhosting controle paneel My Easyhost. In My Easyhost kan u uw e-mail accounts beheren, bestanden op uw site beheren, rapporten en statistieken opvragen, mappen en bestanden beveiligen, subdomeinen instellen, databases aanmaken en beheren, kant-en-klare software installeren op uw site en nog veel meer.
Netwerk en server uptime
VibiT/Easyhost haalde in de voorbije 12 maanden een uptime van maar liefst 99,99% op al haar servers, netwerk en stroomtoevoer. Zo kunnen we u een maximaal gebruiksgenot garanderen van uw internet diensten.
Actieve spam filtering
Omdat spam een plaag is waar iedere internet gebruiker last van heeft, filtert VibiT/Easyhost automatisch en pro-actief reeds alle gekende spam en virussen dat ons netwerk infiltreert. Daarnaast heeft u als klant nog de beschikking over diverse anit-spam tools om eventuele andere ongewenste mail verder uit te filteren.

Wat is PHP, JSP, MySQL, PostgreSQL, SSL, CVS, etc.?

Deze acroniemen verwijzen naar verschillende programmeertalen, databases, etc. die beschikbaar zijn bij een hostingformule.

PHP
PHP: gratis, open-source server-side script taal. PHP code kan geïntegreerd worden in HTML. PHP bestanden hebben meestal de extensie .php.
JSP
Java Server Pages. Uitbreiding van de Java Servlet technologie, gebruikt om Java server-side programma's en HTML te combineren. JSP pagina's hebben de extensie .jsp.
MySQL en PostgreSQL
Populaire open-source relationele databases.
SSL
Secure Sockets Layer. Protocol dat zorgt voor encryptie bij commercële transacties die beveiligd over het internet moeten verstuurd worden, zoals kredietkaartnummers. Vooraleer u SSL kan gebruiken, heeft u een certificaat nodig. SSL certificaten kunnen bij VibiT/Easyhost aangekocht worden.
CVS
Concurrent Versions System. Open-source netwerk-transparant versie controle systeem. Wordt gebruikt om de gegevens voor uw projecten op te slaan waar het bijhouden van verschillende versies van belang is.